Öppna Lapplandsmästerskapet -bilder 2022

ÖLM 2022
Lite blandade bilder från bla FB
foto:Ogge
Segrare blev Team Norrthwestern. (till h)
Två Team Tybert (mitten)
Trea blev Team Storsloken (till v)
Topplista slutresultat och en del trevliga bilder.
Dag3 inleddes med att ett lätt regn smög västerut och ingav hopp om pigga bjässar. Bryggsnack om bättre fiskeväder präglade hamnområdet denna morgon. Tips utbyttes och tänkbara fiskeplatser dryftades och mörkades i vanlig ordning. Utgångsläget för att nå eller försvara pallplats var ypperligt. Alla hade chans på 1a platsen tillåme. Man kunde ana nerver ( även om de flesta försökte mörka det) Men låt oss ta en återblick på några händelser först som också diskuterades….
Hans Strömgren hade blivit utsatt för något vi fiskare fruktar för… EN BANAN !!! ( jo ni läser rätt ) var insmugen in under en lucka i båten. Vilket han blev varse om mitt ute på sjön. Tänk er paniken!!! Ingen fisk nappar å då man ska byta beten så finner man en lång gul halvkall bananjäkel bredvid sina beten…. Hans storfiskaren var utsatt för det värsta, och det återspeglades i resultatlistan också. Den som gjorde sprattet har ett varmt och gott hjärta, och ja tror Hans kramar om personen och skrattar då han rett ut vem som busat. I mitt Team ”Bergsviken” inleddes dag 1 med ett hyfsat snabbt påslag på riggen och fisken kändes rätt så bra , men lossnade direkt. Förvånad säger jag till Niclas Nilsson .. Synd, den kändes bra och det är inte ofta att man tappar en sån fisk.. – Ja , men vi tar en ny säger Niclas och börjar rota i kylväskan å säger….. – Jag tar mig en banan, vill du ha ? – ordet skär som en ilning längs ryggen och ja vänder mig om och säger.. – Skämtar du ? Du har väl int banan med dig? Japp 2st säger Niclas förvånad, men ja kan äta upp dem snabbt! 🙂. Spelar ingen roll sa jag ( åsså nollade vi den dagen 😉 ) Nåväl dag 2 hade Niclas banan passerat hela systemet å var inte med på båten, så förutsättningarna var perfekta igen, och vi hade bättre fiske sen dag2 å 3 . Men låt oss lämna bananerna nu å se va som hände under tävlingsdag 3… Jo Storsloken vässade krokarna rejält till dag 3 och fiskade ihop hela 5st fina fiskar där en röding på hela 2110 fick pris för tävlingens tyngsta röding. Och deras fina fångst tog dem från delad sista plats rakt upp till en 3e plats.
Kristian Sundström , Jonathan å David Svensson hade en bra balja dag2 och satsade på lite ” punktfiske” dag 3. Deras erfarna resa i sjön resulterade i 3 fina fiskar som gav dem en förtjänstfull 2a plats.
Men nu till Northwestern.. Dessa försynta herrar är ju för härliga.( nja, mjo, å mm , tur,) hör man från dem då de gång på gång lyfter drömfiskar in i båten. De är ju välkända för att överlista de där riktigt stora öringarna. Å nu äntligen fick det fungera på ÖLM också… Dag 1 slog de till med tävlingens tyngsta öring på hela 6730g, och idag.. Jamen de kommer in med en svintung fiskpåse fördelat på 3 fiskar… 1,05 3,4 å 4,3 !!! Här var det inte någon millimeter som avgjorde, å dessutom pris för dagens största öring ( igen ) .
ÖLM fick även besök av en som forskar i rödingens genetik, och hon var så oerhört tacksam av att möta er alla trevliga personer, och att ni alla hjälpte till prover till forskning på Vår vackra röding…/ Ulf Tengman

•öl/mattält 
•1:a pris 20000 :-
•2:a pris 10000:-
•3:e pris   5000:-
Överraskningspriser kommer att lottas ut
Största öring(Widmans ) 5000:-
Största röding ( HS Montage )  5000:-
Största fisk varje dag  (ABOT)     1000:-
Lotteri på Kniven (pengarna går till: När cancern drabbar en mamma)

Regler:

Öppna Lapplandsmästerskapet i trolling (ÖLM) följer i princip de regler som används vid trolling- SM och andra större tävlingar.

Kaptensmöte, start och målgång: Kaptensmöte hålls varje morgon i Skeppsviken där minst en deltagare i varje båtlag skall delta.

                      Kaptensmöte    start         målgång        invägning

Torsdag        07.00              08.00        17.00            17.30

Fredag          07.00            07.30           17.00           17.30

Lördag          07.00           07.30            16.00          16.30

Tävlingstid startas och avslutas med signalskott. Fyra timmar räknas som hel dag och fullständig tävling.

Vid haveri ska Tävlingsledningen omedelbart kontaktas som då även skall informeras om behov av assistans.

Startbrickor utlämnas vid skepparmöte.

En bricka fästs på fångstpåsen (ÖLM:s utdelade påse) som överlämnas till ÖLM:s funktionär vid ångbåtsbryggan efter målgång innan båten förtöjs .

Vid kö för avlämning skall båten befinna sig innanför start/mållinje.

En bricka hängs upp på tavlan vid scenen, om ingen fisk har fångats hängs bägge brickorna upp på tavlan vid scenen. Senast 30 min efter avslutad tävlingstid

Antal fiskande deltagare per båtlag: Minst två och högst tre. Tävlingsledningen beslutar om övriga passagerare. Det är förbjudet att landstiga under pågående tävling.

Spön och beten: Ovan och nedanför odlingsgränsen tillåts tio spön och tio beten, det är också tillåtet att använda både djupparavan och sidoparavan.

Max 10 spön/rullar får finnas i båten . OBS : Pulkor ska ha flagga

Betesfisk:

Förutom det tidigare förbudet mot att använda levande fisk som bete regleras nu även användandet av döda beten. De måste vara fångade i samma vattenområde som de sedan används som bete i. Jordbruksverkets nya regler gäller från och med januari 2015.

Fisk: All inlämnad fisk skall vara fångad genom trolling, dvs. släpfiske från båt med sportfiskeutrustning. Fisken skall vara krokad i munnen. Godkända fiskar är, lax, laxöring och rödingfiskar. Minimimåttet är 45 cm med ovikt / öppen stjärtfena för öring och lax och 45 cm för röding. Varje båtlag får väga in max sex fiskar per dag. All fisk skall vägas, mätas och registreras i samband med invägningen.

Fiskmottagningen öppnar 2 timmar före målgångstid

All invägning görs i hamnen i centrala Arjeplog torsdag och fredag klockan 17.30 samt lördag klockan 16.30.

Poängberäkning: Godkänd fisk ger 20 poäng per fisk samt 10 poäng per kilo.

Tävlingsjuryn: består av två representanter för tävlingsledningen Ingemar Marklund, Siv Lestander och 3 för de tävlande. Juryn beslutar om eventuell uteslutning eller diskvalifikation. Eventuell protest skall skriftligen och undertecknad ska vara inlämnad före invägningens slut. Juryn är enväldig och dess beslut kan inte överklagas. Juryn kan besluta om stickprovskontroll av båtar innan tävlingen.

Säkerhet: Mobiltelefon obligatorisk, nummer lämnas vid anmälan. Arrangören rekommenderar starkt att deltagande båtlag verkar för att tävlingen genomförs på ett säkert och sportsmannamässigt sätt. Flytplagg bör bäras och varje båt innehålla nödutrustning såsom brandsläckare, nödraketer och relevant navigationsutrustning.

Kommunikation: Varje båt är skyldig att medföra mobiltelefon vars nummer lämnas till tävlingsledningen innan tävlingen påbörjas. Eventuell avlysning av tävling beslutas av juryn och meddelas vid kaptensmöte eller via mobiltelefon. För dom som har VHF gäller kanal 72 under tävling .

Avblåsning av tävling Ev avblåsning av tävling sker via samtal/sms eller på VHF radio .Inom 15min ta en bild på fiskbaljan och sms:a till tävlingsledare

Ansvar: Deltagande sker på egen risk och tävlingsledningen och Arjeplogs Båt & Trollingklubb har inget ansvar för vållad skada på material eller människor.

Arjeplogs Båt &Trollingklubb

Anmälan:

All anmälan Team & Besättning skickas till olm@arjeplogstrollingklubb.com i god tid för att underlätta för skrivandet av startlistor OBS ! senast Tisdag kl:17.00 28/6 2022.

Ingen efteranmälan .

Deltagaravgift:

800 kronor per båtlag , betalas till bankgiro 5297-0761 eller  Swish:a på nr 123 528 9947

OBS – Ange ert Teamnamn vid inbetalning.

OBS – Minst två och högst tre fiskande deltagare.

Tävlingsledare:

Ingemar Marklund 070-3252821

Räddningsledare:

Pär Degerfalk 070-5128730

Sjösättning, start och målgång:

Skeppsviken i centrala Arjeplog.

Tävlingsområde:

Hornavan utom avlysta områden.

Information om avlysta områden finns i mappen.

Bryggplatsansvarig under tävlingen Monica Andersson

Från och med 16/5 kan ni höra av er till mej ang båtplatser under ölm! Skicka sms 0703234773 eller på messenger! Vi ska försöka hitta platser åt alla!
Meddela om ni kan gå in i båten framifrån!

Mail : monica67andersson@gmail.com sms 0703234773 el messenger

Gästplatser tillgängliga från måndag 27/6 – 3/7

Välkomna till vårt mattält på ÖLM . Vi serverar mat, fika och glass och i baren finns det öl, vin och drinkar. Fredag och lördag underhåller Ingo!
På bilden ser ni naantabröd fyllda med kyckling, pesto, picklad rödlök mm.

Kommentarer inaktiverade.