Arjeplogsmästerskapet 2021

 

 • Datum för sommarens deltävlingar i Arjeplogsmästerskapet:
 • 21/8 Hornavan  med start kl 07.00 –målgång 17.00 -Medlemsmöte
 •  7/8  Hornavan  med start kl 07.00 –målgång 17.00
 • 31/7  Storavantrollingen 2021.
 • Lennart Pettersson med team Ctt gjorde en suverän tävling och övertygade med 3 fina öringar till fotokontrollen ( eftersom det var Catch & Release . ) Lennart berättade om euforin som utbröt då den tredje å sista granna öringen fick besöka håven. Northwestern fick in 2 granna bitar å knep 2a platsen före 3:an Bergsviken. Fint väder å huggvilliga gröna jättar besökte de flesta båtarna till stort förtret bland oss, å jag fick nog kl14 då ja klippt sönder 3 megatjorvar. Så då körde Speedtrolling för att slippa de där krokodilerna. Vi tackar Mikael Wikström och de som hjälpt till med att få till tävlingen samt det fina prisbordet. Nedan följer resultaten. Ett för Storavan, å ett för Klubbmästerskapet. Samt den gula översikten som visar hur ställningen är. Och jag påminner om att man får räkna ihop sina 4 Bästa resultat då del 6 är avklarad.
 • 24/7  Tjeggelvasträffen
  Under fredagen fylldes parkeringen i Örnvik på med båt efter båt. De vitskummande vatten lockade inte till sjösättning för så många, så vi sov i båtarna på parkeringen. Men några tuffa, sjösatte å åkte upp till Västerfjäll. Kvällen tillbringades runt elden å en massa roliga samtalsämnen. Bla. BE körkort 😉 men den diskussionen fick stanna där å då.. 🙂 . Lördagen sjösattes båtar i löpande band å vi spred ut oss på sjön. Vinden hade avtagit rejält å endast några få droppar kom ner under dagen. De var olika fläckar på sjön som gav bra fångster å det visade sig då det kom till invägningen. Vansinnigt vackra öringar fick besöka vågen å det var tight om placeringarna. Många fick fisk men de var Laisvallarna ( Thomas Lestander å Lars Lestander ) som fick den tuffaste bataljen om silverplatsen. Där det endast skiljde 230g mellan dem. Sen fick ”Tompa” även dagens största öring , å de va grann rackare som nästan passerade 4kg. Vann gjorde jag med full balja med vackra fiskar. Att jag drack kallt kaffe å kall lunch var överkomligt med tanke på det fiske jag hade. Sen blev ja så varm i hjärtat då jag fick höra den dramatiska episoden som Hugo Karlman hade med en riktigt grann öring. Vilken entusiasm å glädje den grabben/kompisen har.
  Resultatlistor å lite bilder följer nedan. Å ser ni något fel så skicka PM till mig så får jag räta upp det, för de är så många parametrar som gäller . En del är ju till Klubbmästerskapet med andra regler å mått. Sedan Tjeggelvasträffen som är en fristående tävling på den otroligt vackra Tjeggelvas. Jag vill verkligen skicka ett stort tack till Arrangemanget, så Stefan Flinkfeldt . Du med dem som gjorde detta möjligt för oss har gjort ett makalöst jobb. Å tack till alla som sponsrat/skänkt priser till ett prisbord som är makalöst.

 

 • 17/7 Hornavan
 • 2 riktigt stora öringar kom upp där Thomas Lestanders kompis fick drilla upp ett PB på hela 5,06kg !! Men de va spännande vid invägningen då Mikael Wikströms öring på 77cm skulle läggas på vågskålen. Siffrorna steg snabbt men stannade på 4,95. Så Team Uddlös tog hem 1a platsen , följt av Silverminken som tog 2a platsen, å 460 fyllde kvoten också med full balja å en 3e plats. JK Trolling fick in en fisk å fick 28 viktiga poäng med sin 4e plats idag. STORT GRATTIS TILL ER ! Å tappert krigat ni andra i de där blåsvädret .
 • 18/6C&R  på Hornavan  
 • Deltagare i Arjeplogsmästerskapen i trolling måste vara medlemmar i Arjeplogs Båt & Trollingklubb. Gästfiskare tillåts men räknas inte in i slutreultatet.
 • Max tre ädelfiskar, röding / lax / laxöring, får vägas in vid varje deltävling
 • I tävlingarna räknas endast ädelfisk som är minst 45 cm lång med öppen/ovikt stjärtfena
 • Max 10 spön/beten får användas vid Arjeplogs-mästerskapet i Hornavan. Bestämmelsen om antal fisk som max får fånga regleras enligt de bestämmelser som gäller i de sjöar som tävlingarna hålls, detta återfinns på fiskekortet som tävlande själva löser.
 • Den sammanlagda poängen från de fyra bästa deltävlingsresultaten räknas för totalseger. Vid lika poäng avgör sammanlagd vikt.
 •  Total 1:a  5000:-  2:a  3000:-   3:a  1000:-
  • Poängberäkning för placering tävlingsdagen/dagarna 
   1:a – 35 poäng
   2 – 31
   3 – 28
   4 – 25
   5 – 23
   6 – 22
   7 – 21
   8 – 20 Osv. fallande skala ner till 5
   Alla deltagare får lägst 5 poäng som inte fått fisk och kommer till invägningen.
   Poängberäkningen för invägd fisk är 20 poäng/fisk och 10 poäng/kilo.
   Poängberäkning för tävlingen då fisk släpps tillbaka blir samma som förra året med tillägget för placeringspoäng.
  • Segrare i varje deltävling med flest poäng vinner ett presentkort på femhundra kronor
 • Vid varje deltävling gäller startkortet även som lott för samtliga deltagare. Denna lott ska lämnas in efter avslutad tävling där teamnamn eller innehavare anges på lotten. Vinsten utgörs av ett presentkort på femhundra kronor och dragning sker efter det att segrare i deltävlingen utsetts. Innehavaren av startkortet/lotten eller teamets representant måste vara närvarande vid prisutdelningen, annars dras ny vinnare. OBS max 3 lotter/Team och tävling kan lämnas in .Startkort/lott är märkt med nummer på deltävling,startkortet gäller endast med  nummer som överensstämmer med deltävlingsnummer.
 • Ansvar: Deltagande sker på egen risk och tävlingsledningen och Arjeplogs Båt & Trollingklubb har inget ansvar för vållad skada på material eller människor.. Flytplagg bör bäras och varje båt innehålla nödutrustning såsom brandsläckare, nödraketer och relevant navigationsutrustning
 • Startkort per deltävling : 100 kr för medlem , 150 kr för gästtävlareOBS max 3 lotter/Team och tävling kan lämnas inStartkort/lott är märkt med nummer på deltävlingstartkortet gäller endast med  nummer som överensstämmer med deltävlingsnummer.

 

Kommentarer inaktiverade.