ÖLM2002

 

Lapplands Mästerskapet 2002 Eftersnack & tack! 

Resultat


Arjeplogs Trollingklubb har nu arrangerat en av Norrlands största fiskeevenemang, Lapplandsmästerskapet i trolling, under tre fantastiska och intensiva dagar i Arjeplog den 27-29 juni 2002. Det blev en folkfest med 40 tävlande ekipage, 90-talet deltagande tävlande och många entusiastiska åskådare. Tävlingen, och dess kringarrangemang där deltagarna bjöds på middag bestående av traktens exotiska läckerheter, blev en succé och fick mycket beröm trots att vädermakterna spelade upp hela registret från sol till storm med regn. Prisbordet dignade och hela 35 av de startande 40 ekipagen fick fisk. Totalt fångades 104 fiskar med en sammanlagd vikt av 123,74 kg. Största fisken under tävlingsdagarna, en röding på imponerande 3,6 kg fångades av Team Trolle.

Anledningen till att vi själva arrangerade Lapplandsmästerskapet är att deltävlingarna med SM-status har minskat i antal, och beklagligt nog föll därmed Arjeplog bort. Då Arjeplog har en enorm utvecklingsmöjlighet och redan nu helt fantastiska fiskevatten, så tycker vi att det är viktigt att nu ändå fortsätta i samma anda som de tidigare SM-tävlingarna. Genom att vända blicken från södra Sverige och istället kunna visa hög status för Lappland och fiske i Arjeplog hoppas vi nu att vi har fäst Arjeplog på ”fiskekartan” för gott!

Ett STORT och varmt tack till Er alla: Deltagare, Sponsorer, Funktionärer och åskådare som möjliggjorde dessa helt fantastiska dagarna under Lapplandsmästerskapet i Trolling 2002!! Förutom Lapplandsmästerskapet i trolling genomförs också Arjeplogsmästerskapet årligen med 5-6 deltävlingar. Årets upplaga startade den 15/6 och spänningen är hög fram till sista tävlingen som går den 24/8. Fjolårets Arjeplogsmästare i trolling, Team Trolle med Roland Andersson vid rodret får ingen lätta match. Snittet på fjolårets deltagande ekipage var hela 34 ekipage i de sex deltävlingarna. Arjeplogs Trollingklubb är en nystartad klubb vilket innebär att vi behöver allt stöd vi kan få för att komma igång och även utveckla verksamheten. Vi hoppas därför att Ni förutom att gå med i Arjeplogs Trollingklubb även lämnar oss synpunkter, kommentarer och idéer. Vi kommer också att fortsätta att utveckla vår hemsida, www.plassn.nu/trolling så varmt välkomna att titta in och skriva några rader i gästboken & följ med i kommande tävlingar i Arjeplogsmästerskapet 2002.

Väl mött i sommar…
Thure Holmström
Ordförande i Arjeplogs Trollingklubb

Kommentarer inaktiverade.