AM2022

Deltävling 6

Deltävling 5

 

Deltävling 4

TEAM KNABBEN!!! Vilken vacker fisk de fick idag på Storavan. Grattis till vinsten Alex Ingemar å Felix. Grattis även till Team Boviken som knep 2a platsen med ett svårt beslut från juryn då det kom in 2fiskar med nästan xakt på millimeter lika långa fiskar. Så Lourens Perfekta kort bedömdes som 1-2 mm kortare och fick 3e platsen. Lourens tappade dessutom en öring ca 55cm precis bakom motorn, så jag gissar att han å dottern pratade om den rackaren på vägen hem. Storavan bjöd på en superfin morgon med blankvatten som vanligtvis brukar ge skygga och inte så huggvilliga fiskar, men idag var de tvärtom. Knabbens firre högg precis då 1a betet hamnat perfekt ute på sidan, så de tänkte nog… ( De här blir en grym fiskedag) å första timmarna var det som gav fisk idag. Många var vi som fick hugg, jag inräknat i den skaran 🙂 Vanligtvis brukar ja int bli frustrerad då de racklar, men jag svor åt de gröna monstrena och min fru skrattade skadeglatt åt mina utläggningar. Repriket matade fler än 10 gäddor med sina smarriga sellaks. Humöret var ändå på topp trots dessa krokodiler nere i hamnen på eftermiddagen.

Deltävling 3 Tjeggelvas

Deltävling 2

Deltävling 2. Ja de var en blåsig tillställning där Lourens Viljoen å Konrad övervann vädrets makter idag.. En ruskigt spännande fight en stund med en……. 😞 Gädda. Men , de nötte på och fick först en grann öring som följdes av ytterligare 1. Så 2st riktigt fina öringar följde med till invägningen. Lourens var väldigt tveksam till att åka hela vägen upp till Arjeplog, men det var helt klart värt det. Övriga 5 team nollade idag. Så det blev ett rejält skutt upp i poängen för LOPA .

Deltävling 1

Tävlingens största Röding togs av Ulf Tengman Team Bergsviken. ( av nyfikenhet så vägde jag den 61cm långa , men sellakstinna röding till fina 2320g . Att jag fick 100g mindre efter tabell gör mig inget alls för min magra öring kompenserar det med råge. Rödingen tog på en 15cm lång Sellak och en genomskinlig löjskalle. ( vars den nu tänkt få plats med den sellaken 😀

Tävlingens största öring . Tobias Möller Akkavare, som visar upp bjässar tävling efter tävling är oerhört imponerande !!!

 

 • Deltagare i Arjeplogsmästerskapen i trolling måste vara medlemmar i Arjeplogs Båt & Trollingklubb. Gästfiskare tillåts men räknas inte in i slutreultatet.
 • Max tre ädelfiskar, röding / lax / laxöring, får vägas in vid varje deltävling
 • I tävlingarna räknas endast ädelfisk som är minst 45 cm lång med öppen/ovikt stjärtfena
 • Max 10 spön/beten får användas vid Arjeplogs-mästerskapet i Hornavan. Bestämmelsen om antal fisk som max får fånga regleras enligt de bestämmelser som gäller i de sjöar som tävlingarna hålls, detta återfinns på fiskekortet som tävlande själva löser.
 • Den sammanlagda poängen från de fyra bästa deltävlingsresultaten räknas för totalseger. Vid lika poäng avgör sammanlagd vikt.
 •  Total 1:a  5000:-  2:a  3000:-   3:a  1000:-
  • Poängberäkning för placering tävlingsdagen/dagarna 
   1:a – 35 poäng
   2 – 31
   3 – 28
   4 – 25
   5 – 23
   6 – 22
   7 – 21
   8 – 20 Osv. fallande skala ner till 5
   Alla deltagare får lägst 5 poäng som inte fått fisk och kommer till invägningen.
   Poängberäkningen för invägd fisk är 20 poäng/fisk och 10 poäng/kilo.
   Poängberäkning för tävlingen då fisk släpps tillbaka blir samma som förra året med tillägget för placeringspoäng.
  • Segrare i varje deltävling med flest poäng vinner ett presentkort på femhundra kronor
 • Vid varje deltävling gäller startkortet även som lott för samtliga deltagare. Denna lott ska lämnas in efter avslutad tävling där teamnamn eller innehavare anges på lotten. Vinsten utgörs av ett presentkort på femhundra kronor och dragning sker efter det att segrare i deltävlingen utsetts. Innehavaren av startkortet/lotten eller teamets representant måste vara närvarande vid prisutdelningen, annars dras ny vinnare. OBS max 3 lotter/Team och tävling kan lämnas in .Startkort/lott är märkt med nummer på deltävling,startkortet gäller endast med  nummer som överensstämmer med deltävlingsnummer.
 • Ansvar: Deltagande sker på egen risk och tävlingsledningen och Arjeplogs Båt & Trollingklubb har inget ansvar för vållad skada på material eller människor.. Flytplagg bör bäras och varje båt innehålla nödutrustning såsom brandsläckare, nödraketer och relevant navigationsutrustning
 • Startkort per deltävling : 100 kr för medlem , 150 kr för gästtävlareOBS max 3 lotter/Team och tävling kan lämnas inStartkort/lott är märkt med nummer på deltävlingstartkortet gäller endast med  nummer som överensstämmer med deltävlingsnummer.

 

Kommentarer inaktiverade.